Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Lisnata štrudla sa jabukama

Lisnata štrudla sa jabukama

Lisnata štrudla sa jabukama
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Svaka domaćica može da spremi ukusnu štrudlu sa jabukama pomoću lisnatog testa - probajte i vi"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 - 4 komada
  • cimet
  • lisnato testo - 400 g
  • orasi
  • maslac - 50 g
  • smeđi šećer - 3 kašike + za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite i blago razvijte lisnato testo.

Isecite na ivice pola kore, ali ne do kraja.

Oljuštite i očistite jabuke. Narendajte ih na krupno rende. Izdinstajte ih zajedno sa maslacem. Dodajte braon šećer, cimet i orahe. Promešajte.

Gotov nadev ohladite.

Sipajte nadeve u kraj nerasečenog dela i uvijte u rolat.

Stavite rolat u odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno postavljenu papirom.

Ispecite štrudlu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude zlatasta.

Tokom pečenja pospite površinu smeđim šećerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: