Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Praznična štrudla sa jabukama i orasima

Praznična štrudla sa jabukama i orasima

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Praznična štrudla sa jabukama i orasima
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Na prazničnu trpezu stavite ne samo tortu, već i jednu sjajnu štrudlu od jabuke"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 5 komada
  • kore za pitu - 5 komada
  • orasi - 100 g, krupno mleveni
  • keks - 5 komada, običan
  • šećer - 6 kašika
  • suvo grožđe - 50 g
  • vanila - 2 komada
  • maslac - 60 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite na sitno jabuke. Stavite ih u nelepljivi tiganj i pospite šećerom. Dodajte i kašiku maslaca. Kuvajte dok se ne dobiju karamelizovane jabuke. Preostali maslac takođe istopite.

Razvucite jednu koru, namažite maslacem, stavite malo jabuka sa kraće strane, pospite orasima, namrvljenim keksom i suvim grožđem. Uvijte u rolnu, posle u puža.

Stavite u posudu za pečenje sve kore, nakon što ih prirpemite na taj način. Gotova štrudla s jabukama se maže maslacem odozgo.

Ukusna štrudla se peče na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Praznična štrudla sa jabukama i orasima se posipa šećerom u prahu i servira se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: