Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa jabukama i vinogradarskim breskvama

Štrudla sa jabukama i vinogradarskim breskvama

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
166263911
Štrudla sa jabukama i vinogradarskim breskvama
Fotografije: Anita
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
170 min.
"Isto kao iz bakine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 kg
  • vinogradarske breskve - 500 g
  • brašno - 1 kg
  • mleko - 350 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 400 g
  • so - prstohvat
  • kvasac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke i vinogradarske breskve sam koristila iz zamrzivača.

Prvo odmrznuti voće i ocediti u rupičastoj posudi, zatim usitniti štapnim mikserom, dodati šećer i kuvati pola sata.

Mleko zagrejati da bude toplo i u njemu razmutiti kvasac i so, zatim dodati dva jajeta i na kraju brašno dok ne zamesite glatko testo.

Testo prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji četrdeset minuta pa premesiti i ostaviti da odstoji još četrdeset minuta.

Testo podeliti na dva dela, razviti oklagijom, premazati polovinom fila, podviti ivice sa strane da fil ne iscuri prilikom pečenja i urolati, ponoviti postupak i sa drugom polovinom testa.

Premazati štrudle umućenim jajetom i peći pedeset minuta, po potrebi prekriti aluminijumskom folijom.

Štrudla sa jabukama i vinogradarskim breskvama je sjajna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Bas dugo nisam pravila strudlu. Za vinogradarske breskve cekam leto, a sad cu probati sa nekim drugim nadevom
30.12.2022 11:40
2
Prikaži sve komentare