Način pripreme
U veliku posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli i jednom ravnom kašičicom praška za pecivo.
Dodajte šećer, hladan kravlji maslac, isečen na kockice, 1 jaje, dva žumanca i rendanu koru od limuna.
Zamesite meko testo. Napravite lopticu, uvijte u parče nalona i stavite u frižider 30 minuta.
Dok se testo hladi, isecite jabuku na male komade. Stavite u malu šerpu, dodajte jednu supenu kašiku vode i 150 g marmelade od kajsija.
Stavite posudu na vatru i kuvajte dok jabuka ne omekša ili oko 10 minuta
Ako je jabuka kiselija, možete dodati malo šećera. Ostavite nadev da se ohladi.
Razvucite testo na brašnom posutoj radnoj površini. Kalupom u obliku srca isecite keksiće. Na neke stavite po kašičicu od nadeva i drugom poklopite. Pritisnite ivice da se dobro zatvori.
Poređajte keksiće u pleh, obložen papirom za pečenje na razmaku jedan od drugog.
Pecite keksiće od jabuka na 170 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 10 minuta.
Ostavite keks jabukovo srce da se ohladi na rešetku. Neka vam je slatko!