Jabukovo vino

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Jabukovo vino1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Ludo, aromatično i veoma prijatno jabukovo vino, koje će vas zaneti, ali i vrteće vam se u glavi, ako preterate sa njim"

Potrebni sastojci

  • jabuke - sočna i aromatična sorta
  • kalijum meta - bisulfid - 1 g na 10 litara kaše
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jabuke, sameljite ih i ispresujte dobro. Da sok ne bi potamnio, dodaje kalijum metabisulfit 10 g na 100 l kaše.

U dobijeni sok se dodaje 100 g šećera. Nakon fermentacije se dobija vino sa 11 gradi alkoholnog sadržaja.

Na kraju fermentacije vino se sipa u flaše. Ako ne dodate šećer u jabukovo vino, ono će biti kratkotrajno i slabo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti