Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Domaće sirće»Prirodno jabukovo sirće

Prirodno jabukovo sirće

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Prirodno jabukovo sirće
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
1
"Upravo ovako se priprema domaće jabukovo sirće"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 kg, slatke
  • šećer - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite jabuke na komade i ubacite ih u tegle od 3 litra - nemojte da ih previše punite.

Rastvorite šećer u vreloj vodi i prelijte jabuke. Dobro je da tečnost pokrije jabuke.

Promešajte drvenom kašikom bar nekoliko puta dnevno.

Nakon 10 dana procedite jabukovo sirće kroz gazu i prebacite ga u čiste tegle.

Tegle pokrijte gazom.

Ostavite sirće da stoji ovako 6 nedelja.

Nakon tog vremena ga ponovo procedite i sipajte u staklene flaše ili tegle.

Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu. Vremenom će se sirće izbistriti.

Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: