Način pripreme
Osušimo meso i očistimo od svih tetiva i žila. Isečemo na krupnije kockice, začinimo solju, čubrom i biberom.
Stavljamo u marinadu od belog vina, sokom od limuna i majčinom dušicom. Ostavimo da odstoji jedan sad da upije začine.
Pečurke očistimo četkom i isečemo na krugove.
Potopimo suve vrganje u mlaku vodu. Ocedimo i isečemo na kockice.
Marinirano meso uvaljamo u brašno. Pečemo kratko u teflonskom tiganju sa ugrejanim uljem.
U njega dodajemo pečurke, zajedno sa potopljenim vrganjima i 1/3 vode.
Skidamo sa vatrei i prebacujemo u pleh.
Dodajemo pavlaku, marinadu sa belim vinom i vodom iz vrganja.
Pečemo u prethono ugrejanoj rerni na 220 stepeni 35 minuta. Nakon što tečnost ispari, posipamo rendanim kačkavaljem i pečemo 5 minuta.
Serviramo svinjski file sa pečurkama i pavlakom u ugrejanom tanjiru.
Začinimo svinjetinu sa pečurkama biberom i ukrašavamo strukom sveže majčine dušice.
Kapljice sokom od limuna sa svežim dodatkom citrusa u jelo, koji nosi pravi užitak za nepce.