Svinjski file sa pečurkama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Svinjski file sa pečurkama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Ako želite da ostavite utisak na goste - ovo je recept!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 150 g, file
  • mast - 15 g
  • pečurke - 50 g
  • slanina - slana, 30 g
  • vino - 10 g
  • jaje - 1 komad
  • skrob - 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso svinjskog bonfilea se seče na tanko. Potapa se u vruću masnoću i poređa se. Odozgo se stavljaju skuvane pečurke, preko kojih je stavljeno parče slanine.

Tako poređani svinjski fileti, preliveni sa malo vode se peku u rerni.

Kada porumene u masnoću se dodaje skrob, koji se razredi sa vinom i malo vode.

Nakon što provri, sos se pasira - servira se odvojeno ali uz pripremljenu pečenu svinjetinu.

Svinjski file sa pečurkama - šta je više potrebno čoveku!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: