Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Čizkejk»Brz čizkejk sa maskarponeom i Nutelom

Brz čizkejk sa maskarponeom i Nutelom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Brz čizkejk sa maskarponeom i Nutelom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
6
"Priprema se toliko jednostavno i toliko je ukusan, da je greota da ga ne probate"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • keks - 250 - 300 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 180 g za 300 g keksa
  • za krem
  • maskarpone - 500 g
  • pavlaka - 500 ml
  • vanila - 1 kesica u prahu
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • nutela - oko 300 grama
* merne jedinice

Način pripreme

Koru pripremamo na sledeću način - keks izmrvimo u secku ili ručno, ali treba da bude sitan. Maslac malo ugrejemo i dodajemo u mrvljeni keks. Po želji možemo staviti malo svežeg mleka, tako će kora biti mekša, to je mali dodatak koji ne zna svako.

Sve promešajte, rasporedite prstima u kalup sa ivicama koje se skidaju i ostavite u frižideru da odstoji dok pravite krem.

Krem priprmate lako. Prvo umutite pavlaku mikserom u dubokoj posudi dok ne postane mekana i ne može da padne ako se posuda okrene. U nju dodajte maskarpone, vanilu u prahu i šećer.

Izvadite koru, rasporedite krem odozgo. Nutelu možete ugrejati u mikrotalasnoj ili na pari i rasporedite na koru. Čizkejk ostavite da odstoji nekoliko sati.

Po želji možete staviti želatin, ali ja nisam stavljala pošto se torta ne raspada :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: