Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Čizkejk sa Nutelom i Dulce de leche

Čizkejk sa Nutelom i Dulce de leche

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7672265k222
Čizkejk sa Nutelom i Dulce de leche
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
14/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Predstavljamo vam jedan izuzetan čizkejk sa čokoladnim karamel ukusom."

Potrebni sastojci

  • osnova
  • keks - 250
  • bademi - 50 g
  • maslac - 125 g
  • krem
  • krem sir - 350 g, Filadelfija
  • rikota - 250 g
  • tečna pavlaka - 150 ml, slatka
  • želatin - 10 g
  • tečna čokolada - 150 g, Nutela
  • dulce de leche - 200 g (1/2 konzerve)
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili ovaj čizkejk potrebno je prvo da zapečete bademe na kratko. Možete da ga napravite u rerni ili u suvom tiganju na nekoliko minuta mešajući. Nakon toga ostavite da se u potpunosti ohladi.

Keks sameljite u blenderu u fine mrve. Koristila sam keks sa maslacem i kakaom, po 125 g od svake vrste.

Takođe sameljite i bademe. Da ne budu fino mleveni.

Istopite maslac.

Pomešajte keks, bademe i maslac i sve dobro izmešajte. Prebacite smesu u kalup sa skidajućim bordom 24 cm.

Izravnajte i oblikujte koru za čizkejk pritiskajući. Najlakše je to učiniti sa dnom čaše.

Nakon toga stavite osnovu za čizkejk u frižider na 30 minuta, a za to vreme pređite na pravljenje krema.

Namočite želatin u 50 ml hladne vode i ostavite ga na 10 minuta da nabubri, nakon čega ga stavite u posudu na vodenu pari da postane tečan.

U posudi pomešajte krem sir Filadelfija i rikotu i izmešajte mikserom u niskim obrtajima, koliko je potrebno da se pomešaju sastojci.

U njih dodajte tečnu pavlaku (treba da bude dobro ohlađena) i sve umutite u gladak i vazdušast krem, ovog puta u visokim obrtajima miksera.

U krem dodajte tečni i ohlađeni želatin i izmešajte špatulom.

Nakon toga podelite dobijeni krem u tri posude jednako.

U jednu dodajte karamelizovano kondenzovano mleko (Dulce de leche) i izmešajte mikserom.

U drugu dodajte čokoladu. Ako nije dovoljno tečna, stavite je prvo u mikrotalasnu rernu na 20-30 sekundi kako bi se istopila. Mešajte dok se ne dobije gladak čokoladni krem.

Poslednju posudu ostavite tako kako jeste.

Izvadite koru iz frižidera.

Zagrabite kašikom od svake smese, tako što ih naizmenično ređate i stavljajte zbijeno dok se ne potroše količine.

Pažljivo protresite kalup, kako bi se izravnao.

Nakon toga uzmite drveni štapić i kružnim pokretima lagano izmešajte kako bi se dobile šare.

Stavite čizkejk u frižider na minimum 4-5 sati, najbolje na jednu noć.

Nakon toga uživajte u ovom izuzetnom čizkejku sa čokoladnim karamel ukusom.

Čizkejk sa Nutelom i Dulce de leche je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: