Način pripreme
Ovaj čizkejk se brzo pravi i jedinstvenog je ukusa. Prosto sve je pitanje dobrog praćenja koraka. Pratite ih:
1. Očistite jagode, isecite na 2 dela i stavite u tiganj, prelijte šećerom i na kraju vodom. Ostavite desetak minuta da vri.
2. Rastopite maslac, sameljite keks i pomešajte sa maslacem. Dodajte sveže mleko. Namažite kalup sa dnom koje se skida i delom maslaca i sipajte smesu za koru. KOj je bio 17 cm. Stavite u frižider da se stegne.
3. Promešajte krem sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Rastvorite želatin na pari prema uputstvu na pakovanju i sipajte pola u dobijeni krem.
4. Sipajte krem u obruč i ponovo stavite u zamrzivač.
5. Jagode su već gotove, skinite ih sa vatre i sipajte preostali želatin. Ostavite da se hladi desetak minuta i sipajte sok u obruč. Poređajte jagode po ukusu i staviteu zamrzivač.
Gotovo je za oko 20 minuta. Ostaje da sačekate da se stegne. Moj sam izvadila nakon 30 minuta. Bio je spreman za jelo.
Prijatno!
Komentari