Način pripreme
Maslacem namažite kalup za kuglof.
Onda stavite tri kore, koje treba da vise izvan kalupa i takođe obložite unutrašnji deo kalupa. Jednu koru iskidajte i rasporedite po dnu.
Prethodno umutite jaja sa kiselim mlekom i izmrvite sir unutra.
Od smese možete stavitei po 2 kašičice i lepo svuda rasporedite.
Isečenu slaninu ili šunku poređajte preko smese od jaja.
Rendani kačkavalj pospite odozgo i nakon toga poređajte topljeni sir.
Izgnječite još 1 koru i stavite preko nadeva.
Ponovite 2 puta ovu proceduru sa ređanjem dok ne potrošite nadev za burek.
Odozgo ponovo izgnječite jednu koru.
Onda lepo uvijte ivice koje vise na kore i naprskajte sa malo vode odozgo i rastopljenim maslacem ili komadićem maslaca.
Pecite pitu od tankih kora u kalupu sa kuglof ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne porumeni, oko 30-40 minuta.
Servirajte pitu uvek toplu da se kačkavalj i topljeni sir rastope, ukusnije je.