Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel u kalupu za kuglof na jednostavan način

Krem karamel u kalupu za kuglof na jednostavan način

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Krem karamel u kalupu za kuglof na jednostavan način
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Krem karamel u kalupu za kuglof je jednostavno vrhunska poslastica"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1/2 šolje, za karamel
* merne jedinice

Način pripreme

U kaserolu stavite 1/2 šolje šećera sa 1 kašikom vode i stavite na šporet da se karamelizuje.

Gotov karamel sam sipala u kalup za kuglof i pažljivo ga rasporedila po kalupu i ostavila da se ohladi.

Zagrejala sam mleko na šporetu, umutila jaja sa šećerom i u tankom mlazu dodavala toplo, ne vrelo, sveže mleko.

Dodala sam esenciju i procedila kroz cediljku direktno u kalup koji sam prethodno stavila u tepsiju većeg prečnika da sipam vodu.

U tepsiju sam sipala mlaku vodu, ne vruću - oko1, 7 l.

Krem karamel sam pekla u zagrejanoj rerni na 150 stepeni sat i po.

Izvadila sam ga i ostavila da se dobro ohladi i stavila u frižider.

Krem karamel u kalupu za kuglof treba da stoji u frižideru najmanje nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: