Torta sa pirinčanim pahuljicama

AnonymousAnonymous
Početnik
109
3
1
21/12/2019
"Da se kladimo da ovakvu tortu još niste pravili?"
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinčane pahuljice - 100 g
  • crna čokolada - 150 g
  • bela čokolada - 100 g
  • margarin - 170 g
  • urme - 250 g, seckane
  • orasi - 150 g, seckani
  • šećer u prahu - 250 g
  • kokosovo brašno - 100 g
  • med - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu na šporetu stavimo margarin, kokosovo brašno, šećer u prahu, urme, seckane orahe, pirinčane pahuljice i med. Sve promešati.

Kad se margarin rastopi i smesa sjedini, skloniti sa šporeta.

Čokoladu rastopiti pa naliti u dublji kalup koji ste obložili aluminijumskom folijom (i malo nauljili).

Preko čokolade nasuti smesu iz šerpe i pritisnuti polako rukama.

Rastopiti belu čokoladu i naliti je na vrh smese u kalupu.

Kalup staviti u zamrzivač na nekoliko sati.

Ohlađenu i stegnutu tortu izvaditi iz kalupa, odstraniti foliju pa posuti mlevenim lešnicima.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar