Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Praznična torta sa malinama i kiselom pavlakom

Praznična torta sa malinama i kiselom pavlakom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k242
Praznična torta sa malinama i kiselom pavlakom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
01/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Želimo veoma veliko parče torte sa malinama, da ne kažemo i dva"

Potrebni sastojci

  • Osnova za tortu
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • pasta od vanile - ½ kašičice ili kesica vanile
  • brašno - 175 g
  • prašak za pecivo - ½ pakovanja od 16 g
  • ulje - 65 ml
  • gazirana voda - 85 ml
  • Nadev
  • puding od vanile - 3 pakovanja, u prahu
  • mleko - 500 ml
  • kisela pavlaka - 600 g
  • šećer - 225 g
  • Toping od malina
  • sok od malina - 680 ml + 1 šolja svežih malina
  • kukuruzni skrob - 45 g
  • šećer - 40 g
  • bademi - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za kalup od 26 cm.

Prvo stavite jaja, so, šećer i pastu od vanile u posudu i izmešajte. Zatim dodajte gaziranu vodu i ulje i izmešajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i izmešajte. Možete mirno bez miksera da radite.

Zatim kalup za tortu sa pokretnim dnom pokrijte papirom za pečenje i napunite ga testom.

Sada pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150ºC odozgo i odozdo 25-30 minuta. Nakon vremena pečenja ostavite osnovu za tortu da se ohladi.

Sada stavite osnovu za tortu na tanjir za tortu i zagradite je prstenom za tortu.

Stavite kiselu pavlaku, šećer i 1/3 mleka u šerpu i izmešajte da se dobije kremasta smesa. Zatim dodajte ostalo mleko i mešajte dok ne postane glatko. Sada postepeno dodajte puding od vanile i izmešajte. Ostavite da provri na ringli i mešajte dok smesa ne postane gusta.

Sada stavite toplu kiselu pavlaku na osnovu torte i izgladite je. Prvo ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i nakon toga stavite u frižider. Nakon toga sipajte sok od maline u šerpu.

Dodajte šećer i kukuruzni skrob u šerpu i izmešajte.

Ostavite da provri na ringli neprestano mešajući i odmah čim počne da se zgušnjava, dodajte sveže maline.

Zatim stavite smesu od malina na tortu od pavlake i zagladite je.

Ostavite da se ponovo ohladi do sobne temperature i nakon toga stavite u frižider na barem 2 sata.

Pecite bademe u suvom tiganju dok ne postanu zlatkasto braon boje i pritisnite sa strane na tortu od malina pre serviranja.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: