Lincer kolači sa bejlisom

Lincer kolači sa bejlisom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
40
"Kako da nam ne bude praznično kada vidimo lincer kolače sa bejlisom, napravite ih i vi u različitim oblicima za još veće oduševljenje od strane vaših gostiju"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 200 g
  • žumanca - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • bejlis - 1 čep
  • limun - kora
  • brašno - 300 g
  • brašno od lešnika - 50 g
  • još
  • marmelada od malina
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sve sastojke u posudu i zamesite testo. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru na pola sata.

Izvadite testo i razvucite na okrugao list debljine 0, 5 cm. Isecite uz pomoć kalupa za testo i stavite u pleh iz rerne, prethodno obložen papirom za pečenje.

Napravite jednake duple oblike, na jednom napravite malu rupu u sredini.

Pecite božićne kolače u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi.

Izvadite lincer kolače i ostavite da se ohlade.

Zalepite lincer kolače sa bejlisom sa marmeladom i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: