Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Lisnati korneti sa mekanim mlečnim kremom i bademima

Lisnati korneti sa mekanim mlečnim kremom i bademima

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10731578
Lisnati korneti sa mekanim mlečnim kremom i bademima
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Svi, ponavljamo, svi zaslužuju da probaju ove raskošne Kornete od lisnatog testa sa mlečnim kremom i bademima."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • maslac - 70 g, kravlji
  • šećer - 1 kašičica
  • vanila - 2 ampule
  • žumanca - 2 komada
  • skrob - 2 supene kašike, prirodni
  • voće - po izboru za ukras
  • šećer u prahu - za ukras
  • bademi - mleveni za zatvaranje krema
* merne jedinice

Način pripreme

Otvorite testo i isecite na 1 cm po dužini. Uvijte trakice od užeg ka širem delu kalupa da dobijete kornet.

Poređajte u pleh, obložen papriom za pečenje i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite da se ohladi sa strane.

Za to vreme ugrejte sveže mleko u šerpi, pomešano sa šećerom i vanilom. U drugoj posudi umutite žumance, dodajte 3-4 supene kašike mleka i skrob.

Nakon što prva smesa provri skinite sa vatre, dodajte maslac, promešajte i sipajte drugu. Mešajte energično dok se ne zgusne.

Ostavite krem da se ohladi i sa njim napunite lisnate kornete. Zatvoite mlevenim bademima.

Pogledajte još kako da napravite klasične kornete sa kremom ili omiljene retro korpice sa kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: