Način pripreme
Namrvimo keks na sitne mrvice i zamesimo sa omekšalim maslacem. Rasporedimo dobijeno testo na dno posude i stavljamo u zamrzivač na 15-20 minuta da se se stegne. Ostavljamo želatin da se natopi u hladnoj vodi.
Za to vreme umutimo pavlaku, dodajemo krem sir i bejlis. U posudi izlomimo čokoladu na male parčiće, dodajemo ostatak pavlake i stavljamo na umerenu ringlu da se istopi (ne treba da provri) uz neprestano mešanje, nakon čega ih dodajemo u krem.
Već natopljeni želatin istopimo na vodenoj pari i dodajemo u krem. Mešamo sve u homogenu smesu.
Nakon što je gotovo, vadimo koru iz zamrzivača, sipamo krem, rasporedimo ravnomerno i stavljamo ponovo u zamrzivač da se stegne. Da bi napravili glazuru, na već poznati način izlomimo čokoladu, dodajemo pavlaku i stavljamo na ringlu da se istopi.
Kada je gotovo, vadimo čizkejk iz zamrzivača i prelivamo ga glazurom ravnomerno. Ostavljamo u frižider. Na isti način kao glazuru, pripremamo čokoladni sos.
Kada je gotov sipamo ga u špric (ja koristim najlon kesu sa odsečenim vrhom). Sipamo maline u sredinu čizkejka i odozgo posipamo sosom. Dekorišemo listovima mente. Gotovo!