Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Običan kolač sa smokvama

Običan kolač sa smokvama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k129
Običan kolač sa smokvama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
22/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
"Zadovoljstvo je u jednostavnim stvarima, a ovaj kolač sa smokvama je tačno takva mala i ukusna radost za čula"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • maslac - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 120 g
  • badem - 50 g ljušten, sirov
  • sveže mleko - 120 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - prstohvat
  • smokve - 250 g sveže
  • listići badema - 20 g
  • smeđi šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu stavite maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi. Dodajte šećer.

Po želji, možete da koristite i smeđi šećer.

Mikserom umutite maslac sa šećerom dok ne dobijete gladak krem. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom.

Sačekajte dok se jaje ne integriše u krem, pa tek onda dodajte sledeće.

U drugu posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli i kesicom praška za pecivo.

Sameljite oljuštene sirove bademe. Dodajte ih u brašno.

Promešajte dobro i krenite sa dodavanjem suve smese u krem od jaja i maslaca.

S vremena na vreme dodajte sveže mleko, kada se smesa zgusne.

Pokrijte kalup (24 cm) sa zidovima koji se odvajaju papirom za pečenje. Sipajte smesu za kolač i poravnajte je.

Odozgo poređajte oljuštene i nasečene smokve. Pospite sve listićima badema i jednom kašikom braon šećera.

Pecite obični kolač sa smokvama na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa uključenim ventilatorom oko 35 minuta.

Proverite čačkalicom da li je kolač sa smokvama pečen.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: