Način pripreme
Ponovo sam reciklirala... pri spremanju prirodnog soka od pomorandže, mesnati deo voća u mulitpraktiku odlazi u rezervora koji se zove kontejner za otpatke.
Od tih otpadaka sam se osmelila da napravim desert... prvo manji, da vidim šta će ispasti. E ispalo je...
Prvo treba da napravimo dogovor, da se pri merenju u šolji ili kašikama koristi samo jedna šolja iste zapremine za sve sastojke, da se pazi odnos u receptu (za šolju vode se računa gramaža od 250 g i ne označava se posebno, već se podrazumeva; šolja čaja je od 200 ml, razume se, težina i obim nisu jedno te isto i postoji razlika u odnosu, ali za recept sa ovom količinom i zajedničkim mešanjem sastojaka to nije od suštinskog značaja).
Rerna se zagreva do 180-190 stepeni.
U odgovarajućoj posudi zamesim pulpu sa šećerom i sodom. U smesi za bacanje je bila pulpa i od četiri jabuke, kojima sam na sreću odstranila semenke pre nego što sam ih ubacila u uređaj za sok.
Ulje se dodaje u porcijama pri čemu se meša dok ne upije,
Dodaje se brašno i prašak za pecivo i meša se kašikom dok se ne dobije ujednačena smesa.
Sipaju se orasi i preomeša se nekoliko puta. Rasporedi se u uljem namazanu posudu za pečenje prečnika 32-22cm, ne manju, jer će kolač biti debeo i može ostati sirov u sredini.
Posipa se kokosovo brašno - imala sam žuto i crveno obojeno brašno.
Gotov je za 30 minuta.
Predlog za serviranje: promešajte rukom 1/2 čaše pavlake sa 2 kašike kiselog mleka i 2 kašike smeđeg šećera, Garnirajte svako odsečeno parče sa 1-2 kašike i pospite prstohvatom cimeta.