Način pripreme
Umutite jaja u penu. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Sipajte vodu i ulje. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Oljuštite, očistite i isecite jabuke na male kocke.
Dodajte ih u smesu i promešajte dobro. Sipajte u podmazani brašnom posut kalup.
Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite malo da se ohladi i okrenite na podlogu.
Za toping stavite šećer i kašičicu hladne vode da se karamelizuje. Oljuštite i isecite jabike na male kocke, a orahe isecite na krupno.
Nakon što šećer dobije karamel boju, dodajte jabuke i nakon 3-4 minuta dodajte ugrejanu pavlaku. Mešajte dok se ne rastvori i blago ne zgusne.
Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Rasporedite karamelizovane jabuke preko kolača, pospite orasima i prelijte karamel sosom.
Kolač od jabuke sa orasima i karamelom je gotov.