Način pripreme
Kalup za pečenje od 24 cm obložite papirom za pečenje.
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. U njih se dodaje maskarpone. Mućenje se nastavlja sve dok smesa ne postane glatka.
Brašno se pomeša sa praškom za pecivo i prosejano.
Dodajte ulje, rendanu koru od limuna, vanilu, 3 kašike čokoladnih kapi i kašiku brašna.
Smesa se sipa u kalup.
Jabuke su oljuštene i isečene na male komade. Postavljaju se na kolač sa jabukama.
Pospite preostale čokoladne kapi i bademe.
Kolač se peče na 170 stepeni u zagrejanoj rerni 40-45 minuta.
Nakon što se ohladi, prebacuje se na rešetku dok se potpuno ne ohladi.
Svi sastojci za sos za tortu se pomešaju. Stavite ih na šporet i kuvajte dok se malo ne zgusnu.
Zasladite se ovim prekrasnim kolačem od jabuka sa sosom, koji će oduševiti vaše goste.