Način pripreme
U posudi se pomešaju brašno, šećer, prašak za pecivo, vanila i kakao.
U drugoj posudi se umite veiljuškom jedno jaje, šolja kiselog mleka i pola šolje ulja.
Tečni sastojci se dodaju u suve i sve se meša špatulom.
Dodaju se tri banane, izgnječene u pire viljuškom, i 50 g sitno izmrvljene čokolade.
Smesa se homogenizuje i raspoređuje u kalupe za mafine.
Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva.
Mogu da se pospu šećerom u prahu, da se preliju glazurom po izboru ili da se ukrase kremom.
U ovom slučaju špricem preko čokoladnih mafina je nanesen krem od 250 g slatkog sitnog sira, umućenog sa tri kašike tečne čokolade, a dekoracija je od suvog grožđa u čokolad.
Mafini sa bananom i čokoladom za goste izgledaju sjajno i mnogo su ukusni.