Način pripreme
1. U posudi izgnječite 2 banane u pire. Dodajte so i sok od limuna. Treću bananu sačuvajte za dekoraciju.
2. Sipajte mleko u smesu za palačinke. Ako nemate sojino mleko, možete da koristite kokosovo ili bademovo mleko.
3. Sipajte maslinovo ulje i brašno. Promešajte da se sastojci ujednače. Treba da dobijete glatku i ne previše gustu smesu. Možete da dodate i malo vode, ako je previše gudto.
4. Pripremite tiganj u kome ćete pripremiti ove omiljene palačinke sa bananom.
Sipajte od smese i rasporedite je da dobijete tanku palačinku.
Ostavite je nekoliko minuta i okrenite je nakon toga. Postupak ponavljajte dok ne potrošite smesu.
5. Isecite preostalu bananu i dodajte je na gotove palačinke, koje su fantastičan veganski doručak.
6. Prelijte palačinke od banane za sportiste topingom od karamele i poslužite.
Prijatno!