Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk sa bundevom za goste

Čizkejk sa bundevom za goste

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Čizkejk sa bundevom za goste
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Čizkejk sa bundevom za goste - ostavićete ih bez reči"

Potrebni sastojci

  • keksići - 170 g, obični
  • kravlji maslac - 35 g
  • kokosovo ulje - 35 g
  • krem sir - 300 g
  • šećer u prahu - 2/3 šolje (ja sam stavila 3 supene kašike zaslađivača)
  • jaja - 2 komada
  • bundeva - 1 šolja, skuvana i pretvorena u pire
  • vanila - 1 kašičica
  • cimet - 1/2 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • orasi - 1/4 šolje, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se kuva dok u potpunosti ne omekšai pasira se dok se ne dobije pire. Potrebno je otprilike 350-400 grama bundeve. Keksići se samelju u kuhinjskom robotu ili blenderu. Keksići treba da budu u potpunosti izmrvljeni.

U mlevene keksiće (u ovom slučaju sam dodala i malo mlevenih oraha, otprilike manje od pola čaše, prosto po ukusu)se dodaju cimet i omekšali maslac i pomešaju se dok se ne dobiju mrvice maslaca, koje se ravnomerno raspoređuju po dnu tepsije u kojoj će se praviti kolač sa bundevom lagano pritiskajući kašikom.

Koristila sam tepsiju sa padajućim zidovima kako bi se lakše odvojilo nakon što se ispeče.

Muti se krem sir, nakon čega se dodaje šećer u prahu i ponovo se muti. Uz neprestano mešanje jedno po jedno se dodaju jaja, na kraju i vanils. U ovu smesu se dodaje pire od bundeve i meša se, ali ne mikserom, već drvenom kašikom.

Smesa se sipa na koru od keksića i maslaca. Pekla sam u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 90 minuta.

Prsten je prečnika 23 cm. Kada se ispeče ne vadi se odmah iz rerne, već se isključuje kada je u potpunosti ohlađen, vadi se iz rerne.

Čizkejk sa bundevom za goste sam dekorisala cimetom i mlevenim orasima.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: