Način pripreme
Narendajte kupus, repu, skuvana jaja i paškanat na krupno. Kupus možete i da nožem nasečete na tanke trake umesto da ga rendate - kako je vama lakše. Dodajte i ćureći file, nasečeno na male kockice.
Posolite, stavite majonez i biber i promešajte.
Gotovu salatu ukrasite crnim maslinama i svežim paradajzom i poslužite odmah nakon što je pripremljena, jer povrće ispušta vodu, majonez postaje tečan i nakon nekog vremena salata neće imati baš reprezentativan izgled.
Preporučuje se da se ova salata brzo pojede, posebno u letnjim mesecima, kada jela i salate sa majonezom ne mogu da traju duže od dan-dva.
Izuzetno korisna vitaminska salata zbog sadržaja rotkve i paškanata, koje slobodno možete da dodate i više, kako bi se osetio njihov ukus.
Što se tiče majoneza, on se možda ne ubraja u najzdravije namirnice, zbog toga što je veoma mastan, ali ako pripremite domaći majonez, on može biti lagan i prelep. Recepte za domaći majonez možete da pronađete ovde na ovom sajtu.
Uspeh i prijatno!