Način pripreme
Kupus se očisti od spoljašnjih listova, nasecka se na tanke ivice i lagano se izgnječi u posudi sa malo soli.
Tikvica i šargarepa se ogule i narendaju na krupno rende i dodaju se u kupus.
Zelene jabuke se takođe ogule (s tim što se kora čuva za ukras), izrendaju se i dodaju u ostalo povrće.
U posudici se priprema desert: beli luk se presuje, u njega se dodaje maslinovo ulje, majonez, sok od polovine pomorandže, so i crni biber po ukusu.
Sve se dobro izmeša i prebacuje u povrće.
Kupus salata se ponovo izmeša i raspoređuje u odgovarajuće tanjire.
Svaki tanjir se dekoriše ružicama od kore paradajza, zelenim maslinama, ružicama kore zelene jabuke, kriškama pomorandže i listićem peršuna.
Kupus salata sa tikvicama, šargarepom i majonezom je gotova.
Sa kupusom preporučujemo da probate i ovu ukusnu čorbu od kupusa ili tradicionalnu svinjetinu sa kupusom.