Način pripreme
1. U malu posudu stavite tvrdi hladan maslac sa smeđim šećerom, cimet i 15 g brašna. Trljajte prstima dok se ne dobiju mrvice i stavite u frižider.
2. U blenderu sameljite banane sa šećerom i sokom od limuna u pire. Razbije jaje, stavite maslac (75 g meki) i ponovo uključite nekoliko obrtaja blendera. Možete da mutite i rukom prethodno gnječeći banane.
3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo, sodom i solju. Sipajte u porcijama u tečnu smesu i mešajte špatulom dok se potpuno ne usvoji. U slučaju da nastavite da radite blenderom, brašno sipajte odjednom i uključite na kratko.
4. Raspodelite smesu sa bananom u 12 paprinih korpica za mafine postavljenih u posebnu posudu sa rupama za njih.
Napunite tri četvrtne obima mafina, da imaju mesta da narastu.
5. Pospite svaki mafin od banane mrvicama maslaca sa cimetom i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15-20 minuta.
Nek vam je slatko sa ovim vazdušastim mafinima od banane!