Način pripreme
Prvo umutim jaje sa sitnim sirom i vanilin šećerom, smeđim šećerom, praškom za pecivo, smesa treba da bude penasta.
Zatim sam dodao ulje, rendanu dinju i kokosovo brašno.
Dobro sam izmešao i nastavio da dodajem kukuruzno brašno i belo brašno. Treba da dobijete lepu mešavinu za kolač.
Aluminijumske kalupe za mafine sam obilno nauljio i rasporedio smesu. Za ovu mešavinu vam je potrebno šest kalupa, popunjavajući ih do 3/4 zapremine.
Ako koristite male kalupe ili gnezda za mafine, mislim da ćete dobiti oko osam.
Vazdušaste mafine sam pekao u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok su gotovi ili dok štapić kojim proveravatene bude suv - oko 30 min, ali zavisi od rerne!
Šolja u kojoj merim je 200 ml, ali često vam kažem da nije toliko važno da sve merite šoljicom jedne veličine za ovaj recept za ukusne mafine.
Ako želite, isprobajte ovaj recept za mafine sa dinjom.