Način pripreme
Očistite pečurke, tako što ih oljuštite i blago očistite vlažnom krpom. Isecite ih na tanke kriške.
Šunku isecite na male parčiće.
Zagrejte maslac i ulje (možete da koristite i maslinovo ulje) na jakoj vatri i zapržite pečurke.
One treba da budu u jednom sloju na malom rastojanju između, a ne na gomili.
Tako će postati zlataste i sočne, zapeći će se, ali neće pustiti sok i neće plivati u sosu.
Dodajte šunku i zapržite i nju kratko.
Razbijte i jaja, posolite i začinite biberom i belim lukom u prahu i promešajte brzo, da se iskidaju jaja, da se polepe po ostalim sastojcima i da se sve dobro pomeša.
Rasporedite kajganu sa šunkom i pečurkama u tanjire, pospite narendanim kačkavaljem i iseckanim svežim peršunom i servirajte toplo.
Prijatno!