Pita sa bundevom i šljivama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
27/02/2020
"Zaljubila sam se u ovu pitu od prvog zalogaja, sada je sa zadovoljstvom spremam za svoju porodicu "
Priprema12 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno42 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g, fine
  • bundeva - 400 - 420 g, oljuštena, očišćena od semenki
  • šljive - 250 g, plave ili crvene (npr Santa Rosa)
  • ulje - 6 kašike
  • jaje - 1 komad, veliko
  • sveže mleko - 100 - 110 ml
  • šećer - 100 - 120 g (prema ukusu)
* merne jedinice

Način pripreme

1.Uključite rernu da se zagreva do 180 stepeni bez ventilatora.

Narendajte bundevu i šljive ili ih ubacite da se samelju na fine parčiće u blenderu na srednjoj brzini, da se ne pretvore u kašu.

2. Pomešajte bundevu i šljive sa šećerom i uljem. Ako volite masnije možete da dodate više masnoće.

3. U odgovarajuću namazanu pravougaonu posudu stavljajte jednu koru presavijenu na pola, rasporedite ravnomerno nadev i stavljajte sledeću presavijenu koru. Nastavite tako dok se ne potroše sastojci, pri čemu se podrazumeva da na kraju završite sa korom.

4. Isecite pitu na kvadrate i prelijte umućenim svežim mlekom i jajetom sa kašikom šećera.

5. Gurnite u zagrejanu rernu i pecite dok ne dobije zlatastu preplanulost.

Ukusnu pitu sa bundevom i šljivama servirajte toplu ili ohlađenu.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar