Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Palačinke sa jabukama»Svilene palačinke od jabuka sa celim komadima voća

Svilene palačinke od jabuka sa celim komadima voća

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Svilene palačinke od jabuka sa celim komadima voća
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
8
"Takve palačinke sigurno niste probali - šta čekate"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 komada (200 g očišćenih i oguljenih)
  • rum - 30 ml ili slatko desertno vino
  • limunov sok - nekoliko kapljica
  • brašno - 100 g
  • sveže mleko - 240 ml
  • voda - 30 ml
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • vanilin šećer - 2 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika (10 g)
  • maslac - za premazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

Oguljene i očišćene jabuke isecite na tanke polumesece. Zalijte alkoholom i kapljicama soka od citrusa i ostavite tako da stoji do momenta upotrebe.

Umutite jaja sa soli i sa vanilinim šećerom. Dodajte sveže mleko, vodu, ulje i na kraju brašno, nastavljajući sa mućenjem na sporoj brzini, dok se ne dobije homogena smesa. Može vam se učiniti da je retka, ali nemojte dodavati brašno u ovoj etapi pripreme.

Stavite u frižider na 1 sat. Tako će smesa postati gusta, ali ako vam se na kraju učina da je ipak previše tečna, stavite sasvim malo brašna.

Maslacem premažite dno tiganja sa nelepećim dnom, zagrejte ga na umerenoj vatri.

Stavite komade jabuke u smesu za palačinke i promešajte.

Kada se tiganj zagreje, stavljajte po kutlaču smese za palačinke i ravnomerno je rasporedite po tiganju, kako nju, tako i komadiće voća.

Pecite 2 minute sa jedne strane, nakon toga okrenite na minuticu i sa druge strane. Ovo vreme je oprijentaciono, vi možete peći tako da se dobije lepa boja, kako vam se dopada.

Poslužite ukusne palačinke sa jabukama dok su tople.

Neka vam je slatko!

*Ako spremate palačinke za decu, alkohol zamenite bezalkoholnim voćnim likerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: