Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bezglutenske pirinčane palačinke

Bezglutenske pirinčane palačinke

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Bezglutenske pirinčane palačinke
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Mekane pirinčane palačinke bez glutena, koje jedemo s radošću"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 1 i 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 150 - 200 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prašak za pecivo - s vrha noža
  • so - prstohvat
  • maslac - kockica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi razbijte jaja, sipajte sveže mleko, sipajte jednu kesicu vanilin šećera i dodajte prstohvat soli. Smesu mutite metalnom žicom za mućenje nekoliko minuta.

U delovima dodajte pirinčano brašno. Regulišite gustinu smese, ako su jaja veća, biće vam potrebno više brašna.

Smesa za palačinke treba da bude konzistencije retke boze. Dno nelepećeg tiganja premažite kravljim maslacem.

Od smese uzmite jednu kutlaču i sipajte u tiganj. Kada krajevi palačinki dobiju braon boju i kada se odvoje, prodrmajte tiganj i okrenite palačinku kako bi se ispekla i druga strana.

Poređajte palačinke jednu na drugu i poslužite sa medom, tečnom čokoladom, džemom ili po vašem ukusu.

Neka vam je slatko! Bezglutenske pirinčane palačinke su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: