Način pripreme
Kvasac se namrvi u 100 ml toplog svežeg mleka sa kašikom šećera i 2 kašike brašna. Ostavlja se da naraste i sa ostalim sastojcima se zamesi srednje meko testo da se ne lepi.
Pokriva se krpom i ostavlja da naraste na toplom 1 sat. Naraslo testo se podeli na dva dela, svaki se razvija u koru, debelu 1 cm, i sa čašom prečnika 1-8 cm se iseku krugovi.
Sredina se iseče krugom manje veličine, korisitila sam nastavak šprica. U tiganju se zagreva ulje i prvo se prže male lopte, okreću se viljuškom, ne probadaju se.
Izvadimo u posudu na salvetu. Ringla se smanjuje na treći stepen od šest mogućih stepeni. Pržim moje krofne sa obe strane.
Izvadimo na papir, da upije masnoći. U maloj posudi se zagreva sveže mleko i maslac se rastapa. Dodaje se crna čokolada izlomljena na parčiće i meša se u glatku smesu.
Kašikom se mažu krofne i poređaju se na rešetku da se stegne glazura. Posipaju se šećernim ukrasom, a ostale mogu da se pospu šećerom u prahu ili da ostanu tako. Sjajan desert od testa za radni dan i praznik! Čim ja mogu, znači možete i vi!