Način pripreme
Za ovu salatu Nisoaz očistimo dve vrste boranije, isečemo na komade i stavljamo u šerpu sa vrelom vodom zajedno sa prstohvatom soli i poklapamo.
Krompir očetkamo i operemo i stavljamo da se kuva u drugoj šerpi.
Povrće kuvajte dok ne bude gotovo i ocedite. Francuski hleb isecite na krutone, zapecite na gril tiganju sa malo maslinovog ulja dok ne dobiju braon boju i ostavite da se ohlade.
Jaja skuvajte da budu rovita. Od celog bosiljka odvojite 10-ak listića, a ostale zajedno sa inćunima, sokom od limuna i maslinovim uljem pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu i u njih dodajte sirće, senf i med i sve promešajte kašikom, nakon toga prebacite u veliku činiju.
U činiju dodajte kuvanu i oceđenu boraniju, isečenu na komade, masline (3-4 isečene, a ostale cele) i prepolovljeni krompir i čeri paradajz, posolite i promešajte.
Na tanjir poređajte zelenu salatu (isečenu na komade od po 2 cm), pospite krutonima, odozgo rasporedite začinjenu boraniju i drugo povrće, komadiće tunjevine, iscedite limun, ukrasite sačuvanim listićima bosiljka i na vrh praznične salate Nisoaz poređajte jaja, isečena na pola.