Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Cezar Salata»Piletina sa ajsberg zelenom salatom i inćunima

Piletina sa ajsberg zelenom salatom i inćunima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Piletina sa ajsberg zelenom salatom i inćunima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
3
"Pomešajte sve sastojke sa sosom i poslužite brzu i ukusnu salatu od piletine a la Cezar salatu."

Potrebni sastojci

  • ajsberg zelena salata - 1 glavica (srednja ili mala)
  • pileća prsa - 1 i 1/2 komad (veći)
  • inćun - 7 fileta
  • čeri paradajz - 15 komada
  • za sos
  • majonez - 5 kašika
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvajte pileća prsa dok ne omekšaju. Da se ​​ne osuše, preporučujem da se prave tehnikom poširanja - u vodi sa malo soli, koja ne sme da ključa na jakoj vatri, kako bi se meso sporije kuvalo, ali da bi ostalo sočno i mekano.

Izvadite piletinu i ostavite da se ohladi dok pripremate ostale sastojke za salatu od piletine.

Operite zelenu salatu i isecite na tanke trake. Čeri paradajz očistite i prepolovite, a filete inćuna iseckajte.

Možete staviti koliko želite i koliko vam se sviđa.

U činiji pomešajte sastojke za sos ili takozvani kremasti preliv za salatu.

Ohlađeni pileći file iseći na krupnije kockice i dodati u sve ostalo. Pomešajte sve proizvode sa sosom i poslužite brzu i ukusnu salatu sa piletinom - a la Cezar salatu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: