Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Meki kolači sa bundevom

Meki kolači sa bundevom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661115k157
Meki kolači sa bundevom
Fotografije: Iliana Parvanova
13 / 14
14/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
25
"Širimo ljubav sa ovim mekim kolačima od bundeve"

Potrebni sastojci

  • Nadev
  • bundeva - 1 šolja, sitno iseckana
  • kruške - 1/2 šolje po želji (zimske)
  • orasi - 1/3 šolje
  • smeđi šećer - 3 supene kašike, kristal
  • cimet - 1 prstohvat
  • voda - otprilike 1/3 šolje
  • Testo
  • jaja - 1 komad
  • smeđi šećer - 1/2 šolje, kristal
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 1/3 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • cimet - 1 prstohvat
  • integralno brašno - otprilike 1 i 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Oguljenu bundevo isečemo na veoma sitne kockice.

U šerpi sa malo vode je skuvamo, tako što malo pre nego što bude gotova u nju dodamo zimske kruške, takođe sitno iseckane. One su po želji, budući da su kolači sa bundevom savršenii oi ako su napravljeni samo sa bundevom.

Kada voće omekne - izgnječimo ga (ne previše fino, dobro bi bilo da ostanu komadići) ručnim pasatorom.

Nakon toga, zaslađujemo braon kristal šećerom. Kada još malo provri i kada se zgusne, isključujemo ringlu i sipamo orahe i cimet. Mešamo i ostavljamo da se ohladi.

U dubokoj šerpi, odgovarajućoj za mešenje testa, metalnom žicom za mućenje umutimo jedno jaja, u njega dodajemo braon šećer i ostavljamo tako nekoliko minuta, dok se kristal šećer ne istopi.

Nakon toga dodajemo i ostale sastojke: nerafinisano suncokretovo ulje, sodu bikarbonu, cimet, vanilu i mešajući postepeno dodajemo integralno brašno. Umesimo čvrsto testo za meke kolače.

Na radnoj površini ili stolu prekrivenom najlonom (ili mušemom), da se ne bi lepilo, razvijemo testo - srednje tanko (otprilike 5 mm) i kalupčićem pravimo srca (po mogućnosti veličine otprilike 5-6 cm).

Stavimo malo od punjenja (pola kašičice) na jedno srce po sredini i drugim srcem poklopimo. Prilepimo krajeve i pritiskamo vrhom prstiju da se čvrsto zalepe.

Ređamo ih da budu na rastojanju u tepsiju nauljenu nerafinisanim suncokretovim uljem i pečemo ih na 180 stepeni otprilike 15-18 minuta, s vremena na vreme proveravajući i negde na desetoj minutim ako su dobili braonkastu boju sa donje strane - uključujemo rernu da se peče samo odozgo.

Karakterističan znam koji pokazuje da su kolači gotovi je kada prelomimo kolač blago da se rasipa. Da bi punjeni kolači bili mekani zatavramo ih kutiju ili kesu, kada ih izvadimo uz rerne.

Nije dobro da čekamo da u potpunosti promene boju ili da se prepeku, jer će nakon toga postati tvrdi dok se hlade.

Čarobni meki kolači sa punjenjem od bundeve i oraha!

Zrače udobnošću i ljubavlju!

Neverovatno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: