Način pripreme
Za ovaj kolač sa ananasom, želatin ugrejemo sa 200 ml soka od ananasa u kaseroli na tihoj vatri. Ne treba da provri - ugrejemo dok se želatin potpuno ne rastopi.
Ostavljamo da se ohladi i umutimo sa kiselom pavlakom.
Posebno dobro umutimo slatku pavlaku. U nju dodajemo šećer u prahu i kratko mutimo.
Pomešamo dve pavlake za ovaj ukusni želirani kolač i mutimo drvenom kašikom dok ne dobijemo glatku smesu.
U silikonski kalup za kuglof sipamo deo smese, poređamo komade ananasa i pokrivamo preostalom smesom.
Nastavljamo tako dok ne potrošimo smesu.
Pakovanje običnog keksa sameljemo sitno u blenderu.
Pomešamo mekani kravlji maslac, promešamo dobro i rasporedimo preko smese sa pavlakom u silikonski kalup.
Brzi desert sa ananasom ostavljamo u frižider na 2 sata.
Nakon što izvadimo iz kalupa, prelivamo čokoladnim sirupom.