Način pripreme
Banane je dobro da budu mekane, blago prezrele. Izgnječimo ih viljuškom u većoj posudi pogodnoj za mešenje.
Dodajemo braon šećer, med, kikiriki puter, susamov tahini, kokosovo ulje, brašno od rogača, brašno od bundeve, ovsene mekinje. Sve se dobro promeša.
Dodaju se speltino brašno i prašak za pecivo. Količina speltinog brašna u receptu je približna. Viljuškom pažljivo mešamo i dodajemo brašno do trenutka u kome se dobija blago lepljivo meko testo. Nije potrebno da mesimo rukama.
Blago namazanim rukama pravimo loptice veličine oraha i poređamo ih u posudu sa nelepljivim dnom ili koristimo papir za pečenje.
Svaku gurabiju spljeskajte blago odozgo viljuškom, rukom po vašoj želji. Ja sam za tu svrhuj koristila mutilicu miksera.
Pecite gurabije od spelte sa bananom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne budu gotove.
Nek vam je slatko!