Način pripreme
Listove sremuša (divljeg belog luka) operite, osušite i sitno iseckajte.
Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje u njemu.
Dodajte 1 jaje.
Pomešajte kiselo mleko sa sodom i dobro promešajte. Ostavite ga na kratko.
Dodajte sve sastojke u brašno i umesite meko i skoro lepljivo testo.
Rukama umočenim u brašno formirajte 8 manjih vekni. Sa svake strane napravite poprečni rez oštrim nožem.
Pleh obložite papirom za pečenje i poređajte hlepčiće od spelte. Ostavite ih 10-15 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pecite ukusne hlepčiće od spelte sa sremušem oko 30-35 minuta.
Bon apeti!
Uz speltu preporučujemo da isprobate i naše recepte za domaći hleb od spelte, ukusne palačinke od spelte, a zašto ne i kolač od spelte.