Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići od spelte sa sremušem

Hlepčići od spelte sa sremušem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
8012545k
Hlepčići od spelte sa sremušem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Da li ste pokušali da učinite drugačijim svoj domaći hleb, tako što ćete mu dodati malo zelenila?"

Potrebni sastojci

  • speltino brašno - 3 đolje
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica (ravna)
  • so - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sremuš - 30 listova
* merne jedinice

Način pripreme

Listove sremuša (divljeg belog luka) operite, osušite i sitno iseckajte.

Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje u njemu.

Dodajte 1 jaje.

Pomešajte kiselo mleko sa sodom i dobro promešajte. Ostavite ga na kratko.

Dodajte sve sastojke u brašno i umesite meko i skoro lepljivo testo.

Rukama umočenim u brašno formirajte 8 manjih vekni. Sa svake strane napravite poprečni rez oštrim nožem.

Pleh obložite papirom za pečenje i poređajte hlepčiće od spelte. Ostavite ih 10-15 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni.

Pecite ukusne hlepčiće od spelte sa sremušem oko 30-35 minuta.

Bon apeti!

Uz speltu preporučujemo da isprobate i naše recepte za domaći hleb od spelte, ukusne palačinke od spelte, a zašto ne i kolač od spelte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: