Način pripreme
U srednje veliki okrugao pleh stavite 2-3 supene kašike šećera da pokriju dno.
Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu dok se šećer ne karamelizuje.
Izvaidte iz rerne i brzo u karamelizovanom šećeru rastopite pola paketa kravljeg maslaca.
Odozgo poređajte kriške jabuka, prethodno isečene, poređajte ih u oblik lepeze za naš kolač od jabuka.
Preko sipajte smesu od krupnije isečenih oraha, suvog grožđa i cimeta.
Pripremamo smesu od 4 jajeta, 1 šolje šećera, i 1 1/2 šolje brašna, prašak za pecivo i vanilu.
Sipamo u pleh i bakin kolač pečemo 40 minuta na 180 stepeni.
Nakon što se pečeni kolač ohladi, okrećemo u drugu posudu i ukrašavamo po želji.
ja sam koristila kokosovo brašno i šećerne perle za bakin kolač sa jabukama.