Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Rolat sa svežim malinama

Rolat sa svežim malinama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Rolat sa svežim malinama
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
8
"Savršen voćni rolat - vidite kako se pravi"

Potrebni sastojci

  • Za patišpanj koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • brašno - 120 g
  • so - 1 prstohvat
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahi - 2 - 3 kašike, po ukusu
  • kiselo mleko - 2 - 3 kašike, ceđeno
  • maline - 1 posuda sveže
  • voće - za dekoraciju
  • šećer u prahu - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom, dok ne postanu pena i uvećaju svoj obim.

Dodajemo brašno i mešamo špatukom dok se ne dobije ujednačena smesa. Sipamo smesu u pravougaonu posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Pečemo koru na 170 stepeni 10-12 minuta. Lično ne koristim vlažnu krpu, već dok je patišpanj topao, pokrivam koru kuhinjskom folijom ili papirom za pečenje i uvijam. Ako je ostavima da se ohladi, neću dobiti pravilan oblik, jer će rolat napući.

Mešamo pavlaku, mleko sa šećerom po ukusu dok se ne dobije neophodna slatkoća. Dodajemo maline i blago mešamo. Nakon što se kora ohladi, razvijamo je i mažemo kremom.

Ohladimo bar dva sata u frižideru.

Pre serviranja ukrašavamo rolat s voćem i posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: