Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćna torta»Torta sa malinama i bananama

Torta sa malinama i bananama

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Torta sa malinama i bananama
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Ništa ne može da stane na put čoveku koji želi još jedno parče torte s malinama i bananama"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 3 kašike
  • kakao - 2 kašike
  • šećer - 4 kašike
  • brašno - 60 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila
  • za parfe
  • sveže mleko - 200 ml
  • maskarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kondenzovano mleko - 100 g
  • želatin - 1 i po paket
  • banana - 1 komad
  • za toping
  • krem od maline - 1 pakovanje
  • voda - 400 ml
  • šećer - 100 g
  • maline - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, vanilu i kakao.

U posudi umutite jaja s masnoćom. Dodajte suve sastojke, umutite na kratko.

Sipajte smesu u posudu za pečenje prečnika 25 cm i ispecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Ostavite da se ohladi na rešetki, nakon čega je isecite pomoću konca. Stavite koru na poslužavnik i stegnite sa prstenom koji se skida. Po želji može blago da se sirupira.

U odgovarajućoj posudi zagrejte mleko i sipajte unutra želatin, mešajte neprekidno dok se ne istopi. Ostavite sa strane da se ohladi.

Za to vreme isecite banane na krugove.

U posudi umutite pavlaku, a u drugoj posudi mikserom umutite maskarpone i kondenzovano mleko. Dodajte im postepeno sveže mleko i nastavite da mutite na niskoj brzini. Na kraju dodajte toj smesi umućenu pavlaku i veoma blago ujedinite pomoću špatule.

Dodajte banane blago promešajte i sipajte pola smese preko kore i pomoću noža je rasporedite ravnomerno. Stavite preko nje drugi deo rasečene kore i nanesite preostali deo krema.

Stavite u frižider da se stegne parfe.

Zagrejte vodu i u nju sipajte sadržaj pakovanja krema, promešajte i ostavite da se ohladi.

Kada kiselina više nije topla, izvadite kalup iz frižidera i poređajte maline odozgo.

Prelijte ih kremom. Možete da ne stavite celu količinu, već samo koliko je potrebno da se prekrije voće. Ostavite tortu u frižider da se ohladi i da upije sastojke na 3-4 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: