Način pripreme
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, vanilu i kakao.
U posudi umutite jaja s masnoćom. Dodajte suve sastojke, umutite na kratko.
Sipajte smesu u posudu za pečenje prečnika 25 cm i ispecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Ostavite da se ohladi na rešetki, nakon čega je isecite pomoću konca. Stavite koru na poslužavnik i stegnite sa prstenom koji se skida. Po želji može blago da se sirupira.
U odgovarajućoj posudi zagrejte mleko i sipajte unutra želatin, mešajte neprekidno dok se ne istopi. Ostavite sa strane da se ohladi.
Za to vreme isecite banane na krugove.
U posudi umutite pavlaku, a u drugoj posudi mikserom umutite maskarpone i kondenzovano mleko. Dodajte im postepeno sveže mleko i nastavite da mutite na niskoj brzini. Na kraju dodajte toj smesi umućenu pavlaku i veoma blago ujedinite pomoću špatule.
Dodajte banane blago promešajte i sipajte pola smese preko kore i pomoću noža je rasporedite ravnomerno. Stavite preko nje drugi deo rasečene kore i nanesite preostali deo krema.
Stavite u frižider da se stegne parfe.
Zagrejte vodu i u nju sipajte sadržaj pakovanja krema, promešajte i ostavite da se ohladi.
Kada kiselina više nije topla, izvadite kalup iz frižidera i poređajte maline odozgo.
Prelijte ih kremom. Možete da ne stavite celu količinu, već samo koliko je potrebno da se prekrije voće. Ostavite tortu u frižider da se ohladi i da upije sastojke na 3-4 sata.