Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Integralni kolač sa čokoladom i pomorandžom

Integralni kolač sa čokoladom i pomorandžom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Integralni kolač sa čokoladom i pomorandžom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
27/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
"Čokolada i pomorandža idu odlično jedno uz drugo kada je reč o kolaču"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • esencija pomorandže - 1 čep od flaše
  • kora od pomorandže - od 1/2 pomorandže
  • integralno brašno - 1 šolja od 200 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • sok od pomorandže - 2 supene kašike
  • crna čokolada - 30 g, sitno izlomljena
  • krem
  • kiselo mleko - sa voćem od jagode, mala kofica
  • crna čokolada - 1 supena kašika za posipanje
  • preliv
  • pavlaka - 60 ml
  • crna čokolada - 60 g
  • pomorandže - kriške za dekoraciju
  • šećerne perle
* merne jedinice

Način pripreme

Lak, svež i odličan kolač za serviranje.

Recept je potpuno improvizovan.

U posudi mikera umutite jaja sa šećerom i esencijom pomorandže.

Dodajte sok i koru od pola pomorandže, posle integralno brašno i prašak za pecivo.

Na kraju dodajte komade crne čokolade, promešajte smesu od keksa i sipajte u pleh prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenej.

Pečemo koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube i vadimo da se ohladi.

Reckastim nožem sečemo na dve polovine.

Stavljamo na poslužavnik, namažemo voćnim kiselim mlekom sa jagodama i posipamo crnom čokoladom. Odozgo poklapamo drugom polovinom kore.

Ugrevamo tečnu pavlaku sa izlomljenom čokolaodom da dobijemo glatku smesu.

Ostavljamo da se malo ohladi namažemo kašičicom integralni kolač, pre toga ga isečemo na 8 komada.

Gotov kolač ukrašavamo komadima pomorandže i šećernim perlama.

Probala sam ga - ovaj integralni kolač sa čokoladom i pomorandžama je odličan za poslužiti i da se jede u svako doba!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: