Način pripreme
Lak, svež i odličan kolač za serviranje.
Recept je potpuno improvizovan.
U posudi mikera umutite jaja sa šećerom i esencijom pomorandže.
Dodajte sok i koru od pola pomorandže, posle integralno brašno i prašak za pecivo.
Na kraju dodajte komade crne čokolade, promešajte smesu od keksa i sipajte u pleh prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenej.
Pečemo koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube i vadimo da se ohladi.
Reckastim nožem sečemo na dve polovine.
Stavljamo na poslužavnik, namažemo voćnim kiselim mlekom sa jagodama i posipamo crnom čokoladom. Odozgo poklapamo drugom polovinom kore.
Ugrevamo tečnu pavlaku sa izlomljenom čokolaodom da dobijemo glatku smesu.
Ostavljamo da se malo ohladi namažemo kašičicom integralni kolač, pre toga ga isečemo na 8 komada.
Gotov kolač ukrašavamo komadima pomorandže i šećernim perlama.
Probala sam ga - ovaj integralni kolač sa čokoladom i pomorandžama je odličan za poslužiti i da se jede u svako doba!
Neka vam je slatko!