Način pripreme
Spremamo pomorandže, tako što ih temeljno operemo i osušimo. Nakon toga u posudu pažljivo narendamo koru citrusa. Rasečemo obe pomorandže i iscedimo im sok. Prethodno provučemo kroz sito dve šolje brašna.
U velikoj posudi, pomoću miksera, umutimo jaja i dodajemo šećer, pojačavajući brzinu postepeno. Dodajemo malo od soka pomorandće i kore, šest kašika ulja, brašno i prašak za pecivo, a sve vreme mešamo, dok ne postane gusta smesa i dok mikesr ne počne da otežava pri mešanju.
Spremamo kalup za kolač, koji smo prethodno namazali sa dve kašike ulja. Sipamo tri četvrtine smese u kalup.
Preostalu smesu promešamo sa dve kašike kakaa i dodajemo pažljivo u drugu.
Skroz odozgo raspoređujemo sitno namrvljenu čokoladu. U prethodno zagrejanoj rerni prvo pečemo samo na donjem grejaču na 180 stepeno 25 minuta, a nakon što se kolač poveća duplo, uključujemo i gornji i pečemo oko 20 minuta dok ne bude gotovo.