Način pripreme
Kokosovo brašno se pravi od samlevenih i osušenih svežih kokosovih oraha. Široko se koristi u indijskoj kuhinji, ono je snežno belo, prirodno slatko i zasićeno aromom kokosa. Do naših geografskih širina teško stižu kvalitetni sveži kokosovi orasi, zato je kokosovo brašno pogodna zamena svežeg kokosa u mnogim receptima.
Pažnja: Kupite veliko pakovanje kokosovog brašna. Nalazi se u nekim velikim lancima supermarketa.
Prvo umutimo jaja sa šećerom, dok se ne rastvori. Ako su jaja manja stavite tri. Ako su veća - koristite samo dva.
Dodajte vanilu i brašno u smesu. Promešajte u homogenu smesu.
Od kokosove smese oformite loptice veličine po vašoj želji, prethodno nakvasivši ruke.
Stavite kolačiće od kokosa na papir za pečenje. Pecite na 170-180 dtepeni 10-12 minuta.
Nadgledajte kolačiće od kokosa! Gotovi su kada blago potamne.
Postaju izuzetno sočni.