Način pripreme
Jaja i šećer se umute veoma dobro, jer je cilj da se dobije vazdušast krem. Stavljaju se ulje, mleko i mućenje mikserom se nastavlja.
U prethodno prosejano brašno se stavlja prašak za pecivo, prstohvat soli i kesic vanile. Sve se dobro zameša. Suve sastojke dodajemo u tečnu smesu. Mešamo dobro dok ne dobijemo glatku smesu.
Dobijenu smesu prebacujemo u pravouganu ili kvadratnu posudu za pečenje prethodno postavljenu papirom za pečenje. Pečemo u unapred zagrejanoj rerni na oko 190 stepeni oko 20-25 minuta, proveravajući čačkalicom da li je gotovo.
Ostavljamo kolač 10 minuta da se blago ohladi u posudi i tak nakon toga ga premeštamo na rešetku da se potpuno ohladi.
Da bi napravili glazuru mešamo sve sastojke u posudi i stavljamo na ringlu. Mešamo dok ne dobijemo glatku čokoladnu smesu.
Sklanjamo sa ringle i ostavljamo da se ohladi, ali ne čekamo da se previše stvrdne. Osnovu isečemo na kvadratne parrčiće sa stranicom od 3 cm.
Svako parčence se pomoću drvenog šiša natopi u glazuri. Posle se uvalja u kokos. Dobro je da kolačići odstoje bar 24 sata da bi se dobro upili preliv.