Čokoladna srca

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Čokoladna srca
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
160 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
8
"Ako nekoga volite, pokažite mu to ovim čokoladnim srdašcima"

Potrebni sastojci

  • Za smesu
  • keks - 250 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • kakao - 2 kašike
  • džem od jagode - 100 g
  • margarin - 70 g
  • rum - 2 kašike
  • sok od ceđenog limuna - 2 kašike
  • Za glazuru
  • čokolada za kuvanje - 50 g
  • ulje - 3 kašike
  • margarin - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema smese: U dublju posudu staviti mleveni keks, dodati šećer u prahu, kakao, džem. Margarin zagrejati koliko da omekša i dodati u smesu, sipati sok od limuna i rum, pa umesiti smesu.

Smesu staviti na pek-papir i oklagijom razviti u veliki krug. Modlom vaditi srca.Poređati ih na tacnu i ostaviti da odstoje u fružideru 2 sata.

Za glazuru: Čokoladu polomiti na kockice, staviti je u šerpu, dodati ulje, margarin i skuvati na pari.

Jednu stranu srca umakati u glazuru, staviti na tacnu i ostaviti da se glazura stegne, pa poslužiti.

Probajte, nećete se pokajati. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: