Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnate pogačice»Čokoladna srca od lisnatog testa

Čokoladna srca od lisnatog testa

ZoriZori
Guru
8802815k
Čokoladna srca od lisnatog testa
Fotografije: Zori
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
4
"Možda je od lisnatog testa, ali ovo je naše srce i ono je vaše"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • čokolada - 100 g, tamna
  • maslac - 25 g
  • ulje - 1 - 2 supene kašike, za premazivanje
  • jagode - za dekoraciju po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Na pari rastopite čokoladu sa maslacem.

Otvorite lisnato testo pokvašenim nožem i isecite na tanke trake širine oko 0.5 cm.

Uz pomoć četke namažite trake čokoladom.

Stavite u pleh obližen papirom za pečenje, namažite ga ulje da se ne lepi.

Uvijte trake testa u spirale, na kraju oblikujte kao srca.

Pokvašenim prstima uštipnite lepo testo sa donje strane srca da se ne odvije prilikom pečenja.

Pecite srca od lisnatog testa u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotova (nekoliko minuta) srednja rešetka i upaljen ventilatoro.

Servirajte kao romantičan doručak uz kafu, servirajte sa jagodama i čokoladom po želji.

Čokoladna srca od lisnatog testa su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: